Idømt fængsel for flere butikstyverier

Profilbillede
dato

En 45-årig kvinde er ved Retten i Randers blevet idømt halvandet års fængsel for en lang række tilfælde af butikstyveri. Tyverierne er blevet begået over de senere år og har primært omhandlet tyveri af særligt værdifulde varer.

Mandag i sidste uge blev en 45-årig kvinde idømt 18 måneders fængsel for i perioden fra den 23. juni 2021 til 15. september 2023 at have begået 22 forskellige butikstyverier i diverse forskellige øst- og midtjyske supermarkeder.

 

Ifølge anklageskriftet mod den 45-årige kvinde havde de 22 forskellige tyveriforhold, der primært omhandlede tyveri af dyrere kød, vin og andre værdifulde genstande, en samlet værdi af ca. 184.000 kroner.

 

”Den 45-årige kvinde har i årevis skabt store frustrationer hos en lang række supermarkeder, som hun har begået grove butikstyverier mod, og jeg har konstateret at Retten har fulgt anklagemyndighedens påstand og idømt hende en mærkbar fængselsstraf,” siger anklagerfuldmægtig Signe Bang fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Stjal kød, vin og chokolade

De 22 forhold af butikstyveri er primært foregået i øst- og midtjyske supermarkeder, hvor den 45-årige kvinde målrettet har gået efter værdifulde varer, herunder særligt de dyrere kødpakker i kølediskene, vin og chokolade.

 

Butikstyverierne er blandt andet blevet begået mod supermarkeder i Ebeltoft, Lystrup, Aarhus N og Hadsten i Østjyllands politikreds, men også i Hørning, Viborg, Silkeborg, Kjellerup og Glesborg har den 45-årige begået lignende kriminalitet.

 

”Østjyllands Politi har hurtigt og effektiv efterforsket de mange sager fra egen og andre politikredse, hvorfor efterforskningen også fortjener ros for det store arbejde, der ligger forud for domsafsigelsen i sagen,” siger anklagerfuldmægtig Signe Bang.

 

Den 45-årige kvinde blev varetægtsfængslet efter retten havde afsagt dom. Hun har siddet frihedsberøvet siden den 14. oktober, mens sagerne har været efterforsket.

 

Hun kærede ikke afgørelsen på 18 måneders fængsel til landsretten.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer til sagen kan pressen kontakte Signe Bang, anklagerfuldmægtig fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, på telefonnummer 21 96 97 55.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi