Nyt fra Hørning i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hørning er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

 

Større mængde fyrværkeri beslaglagt

Østjyllands Politi fik torsdag eftermiddag viden om, at der befandt sig en større mængde ulovligt fyrværkeri på en adresse i Brabrand – primært i form af kanonslag til videresalg.

Ved patruljens ankomst til stedet kunne det konstateres, at mistanken var rigtig nok – og betjentene fra Østjyllands Politi fandt under en ransagning af boligen, et køretøj og et opbevaringsrum med tilknytning til den mistænkte frem til flere hundrede ulovlige kanonslag på adressen.

En 40-årig mand blev anholdt, sigtet for besiddelse af de mange ulovlige kanonslag med henblik på videresalg.

 

Anholdt for besiddelse af hash

En patrulje fra Østjyllands Politi fandt i går en 17-årig mand i besiddelse af en mindre mængde hash. I den forbindelse blev også mandens bopæl i Brabrand ransaget, hvor patruljen fandt endnu en mindre mængde hash. Derudover blev der også fundet en springkniv og en peberspray i mandens kælderrum. Den 17-årige blev derfor anholdt, sigtet for at overtræde våbenloven og loven om euforiserende stoffer.

 

Personbil beslaglagt

En 33-årig mand fik torsdag morgen kl. 6.55 konfiskeret sin bil, da han blev stoppet af en patrulje på Aarhusvej i Odder. Ved patruljens kontakt til manden kunne det konstateres, at han ikke havde et gyldigt kørekort. Det var dog ikke bare første gang, men hele tredje gang i år, at den 33-årige mand kørte bil uden kørekort – og derfor blev hans bil taget fra ham. Manden godkendte beslaglæggelsen og ønskede ikke at få sagen forelagt for retten.

 

Flere anmeldelser om affyret fyrværkeri

Østjyllands Politi har modtaget flere forskellige henvendelser om affyring af fyrværkeri. Vi skal derfor gøre opmærksom på, at det ikke er lovligt at affyre fyrværkeri før d. 27. december og frem til og med d. 1. januar – også selvom det er tilladt at købe og sælge allerede fra i går d. 15. december.

 

Spiritusbilist anholdt

Torsdag aften kl. 22.13 blev en patrulje fra Østjyllands Politi opmærksom på en personbil, der på Hospitalsgade i Randers C foretog en aggressiv overhaling af to andre køretøjer. Bilen blev derfor standset, og ved patruljens kontakt til føreren, en 26-årig mand, blev han skønnet påvirket af alkohol. En efterfølgende måling viste også en promille over det tilladte, og manden blev derfor gjort bekendt med, at han blev sigtet for spirituskørsel og anholdt.

En efterfølgende narkometertest viste desuden, at manden var påvirket af kokain. En ransagning af mandens bil ledte desuden betjentene frem til en mindre mængde tramadol-piller, som manden ikke havde gyldig recept til. Slutteligt blev han sigtet for kørsel uden førerret da han tidligere var blevet frataget sit kørekort.

 

Brand i bolig

Østjyllands Politi modtog natten til fredag kl. 00.16 en anmeldelse om, at der var ild i en privat bolig på Gammel Randersvej i Fårup. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med branden. Brandårsagen har dog endnu ikke været mulig at fastslå.

Østjyllands Politi undersøger sagen nærmere.

 

El-cykel beslaglagt

En patrulje fra Østjyllands Politi blev torsdag aften kl. 21.44 opmærksom på en yngre mand, der kørte på el-cykel ad Østervold i Randers C. Den 21-årige mand fremstod påvirket af euforiserende stoffer, og han blev på den baggrund sigtet og efterfølgende fundet i besiddelse af en mindre mængde hash fordelt i flere forskellige poser. Den unge mands forklaring om hans tilhørsforhold til el-cyklen blev desuden fundet utroværdig, hvorfor den blev beslaglagt af politiet.

 

Bilist standset tre gange under færdselsindsats i Aarhus Vest

Østjyllands Politis foretog torsdag aften en færdselsindsats i det vestlige Aarhus, hvor en 26-årig mand skilte sig særligt negativt ud. 

Den 26-årige gjorde første gang opmærksom på sig selv, da han kl. 16.20 kørte over for rødt på Gudrunsvej i Brabrand. Det opdagede en af færdselsbetjentene dog, og han fik derfor en bøde på 2000 kroner og et klip i kørekortet. 

Bare 16 minutter senere var den dog gal igen, da en anden færdselspatrulje så den 26-årige køre rundt på Sigridsvej, mens han talte i håndholdt mobiltelefon. Det kostede ham en bøde på 1500 kroner og endnu et klip i kørekortet. 

Da betjentene kunne se, at den 26-årige ovenikøbet har flere verserende færdselssager, hvor han står til klip eller frakendelse af kørekortet, valgte de at inddrage mandens kørekort på stedet, hvorefter han blev bedt om at få en anden til at hente bilen. Det lovede manden, at han ville gøre. 

Han holdt dog ikke ord, for kl. 16.50 blev han standset på Gudrunsvej. Igen med en mobiltelefon i hånden – og nu også uden førerret. Det blev derfor til yderligere to sigtelser, inden en ven kom for at køre den 26-årige og hans bil hjem. 

Ud over den 26-årige blev 14 andre bilister sigtet for forskellige færdselsforseelser. De fordelte sig på følgende vis: 

1 stk. rødt lys/klip.
1 stk. rødt lys/betinget
1 stk. barn u. 15 år uden sele/klip
1 stk. manglende forreste nummerplade
1 stk. kørsel i frakendelsestiden
1 stk. oplysningspligt.
1 stk. kørsel uden førerret.
2 stk. ej anvendt sikkerhedssele
2 stk. ej medbragt lejekontrakt.
1 stk. forkert lygteføring
3 stk. mobiltelefon/klip

 

Færdsel:

Torsdag kl. 7.08 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Aarhus. To lastbiler var indvolveret i uheldet, da den ene havde påkørt den anden bagfra. Ingen af de to førere – en 48-årig og en 43 mand – kom til skade, og der skete ligeledes begrænset med materiel skade i forbindelse med sammenstødet. Ingen personer blev sigtet i sagen.

Torsdag kl. 7.49 skete der et færdselsuheld på Maarupvej i Kolind, hvor tre personbiler var involveret. Ingen personer – hverken førere eller passagerer – kom umiddelbart til skade, men to af bilerne kunne efterfølgende ikke køre fra stedet grundet betydelige materielle skader.

Torsdag kl. 10.19 skete der et færdselsuheld på Havmøllevej i Ebeltoft, hvor en personbil havde påkørt en lastbil. Føreren af personbilen var en 71-årig mand, der i forbindelse med en højresvingskurve på vejen var skredet over i modsatte kørebane, hvor bilen havde ramt en modkørende lastbil. Ingen personer kom til skade, men der skete en del skade på den 71-åriges køretøj i forbindelse med sammenstødet.

Torsdag kl. 10.57 skete der et færdselsuheld på Ringboulevarden i Randers NV. En 63-årig mand kom kørende på en el-scooter, da han blev påkørt bagfra af en medkørende bilist med lav hastighed. El-scooteren befandt sig formodentligt på kørebanen pga. is og sne på cykelstien, og sammenstødet skete muligvis også pga. det glatte føre. Ingen personer kom til skade, og ingen personer blev umiddelbart sigtet i sagen. 

Torsdag kl. 11.43 skete der et færdselsuheld på Genvejen i Hasselager, hvor en 34-årig kvinde kørte op i en forankørende 23-årig kvinde i forbindelse med pludselige opbremsninger. Den 23-årige blev efterfølgende i sit køretøj skubbet op i den forankørende, hvori en 26-årig mandlig chauffør befandt sig. Ingen personer i de tre køretøjer kom til skade i forbindelse med sammenstødet. 

Torsdag kl. 13.53 skete der et færdselsuheld på Torshøjvej i Hørning, hvor en 30-årig mand i bil holdt stille for at svinge til venstre ind på motorvejen. Her blev han påkørt bagfra af en 19-årig mand, der blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. Ingen personer kom til skade i forbindelse med sammenstødet.

Torsdag kl. 16.19 skete der et færdselsuheld på Hemmedvej i Glesborg. En bil var grundet det dårlige vejr angiveligt kørt ud i en dyb sne-rende, hvorefter chaufføren havde mistet herredømmet over bilen og påkørt et træ i vejsiden. I alt tre personer befandt sig i bilen, hvoraf den ene – en 38-årig kvinde – havde pådraget sig behandlingskrævende skader. Den 39-årige mandlige chauffør og en 46-årig mandlig bagsædepassager slap umiddelbart fra uheldet uden tilskadekomst. Der skete derudover mindre materielle skader på køretøjet.

Torsdag kl. 16.39 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Tilst, hvor tre køretøjer var involveret i et harmonikasammenstød. En 46-årig mand nåede ikke at bremse i god nok tid, og han påkørte derfor den forankørende bil, hvori en 42-årig kvinde befandt sig. Den 42-årige kvinde påkørte dernæst den for hende forankørende bil med en 66-årig mandlig chauffør. Ingen personer kom umiddelbart til skade, og der skete begrænsede med materielle skader i forbindelse med uheldet.

 

Indbrud:

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Elgårdsminde i Søften begået torsdag d. 15/12 mellem kl. 16.50 og kl. 18.00.
På Lohmannsgade i Langå begået torsdag d. 15/12 mellem kl. 7.30 og kl. 18.15.
På Carlsvognsvej i Knebel begået torsdag d. 15/12 kl. 19.05.
På Østervangsvej i Hammel begået mellem onsdag d. 14/12 kl. 6.15 til torsdag d. 21.30 kl. 15/12.
På Provstebakken i Hasle begået torsdag d. 15/12 mellem kl. 14.45 og kl. 21.30.
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi