Nyt fra Hørning i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hørning er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Hærværk på rådhuset i Aarhus

Østjyllands Politi fik onsdag aften kl. 21.16 en anmeldelse om, at der var kastet maling på indgangspartiet til Aarhus Rådhus. 

En patrulje kørte til stedet, hvor de konstaterede, at der var blevet påført rød maling på en stor del af glasdørene ind til rådhuset. Derudover var der hængt et banner op på et gelænder ud til vejen, og under budskabet på banneret var der også spor efter rød maling. 

Betjentene sikrede spor på stedet, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

Nigerianske kvinder tilbageholdt 

På baggrund af et tip foretog Østjyllands Politis Udlændinge- og Grænsekontrolsektion onsdag ved middagstid en kontrol på en adresse i Randers C. 

Her traf betjentene to nigerianske kvinder på hhv. 38 og 50 år, og ingen af dem kunne vise en gyldig opholdstilladelse. De blev derfor sigtet for ulovligt ophold og tilbageholdt på Udlændingeloven, mens Udlændingestyrelsen nu skal vurdere, om de skal udvises af landet. 

Derudover skal Center Mod Menneskehandel vurdere, hvorvidt kvinderne kan være handlet. 

**

 

ATV og motorcykel stjålet efter prøvekørsel

Hvis du har en bil, motorcykel, knallert eller lignende til salg, og en interesseret køber vil have en prøvetur, så sørg for at sikre dig billed-ID. Så ved du nemlig, hvem du låner dit køretøj ud til. Husk også, at du har pligt til at sikre dig, at vedkommende har et gyldigt kørekort. 

Tirsdag og onsdag fik Østjyllands Politi anmeldelser om tyverier, hvor gerningsmanden havde udnyttet en prøvekørsel til at stjæle hhv. en ATV og en motorcykel. 

En 22-årig kvinde blev tirsdag aften snydt, da hun havde en ATV til salg, og en interesseret køber kom til hendes adresse i Aarhus V for kigge nærmere på den og prøvekøre den. Han vendte dog aldrig tilbage fra turen, og efterfølgende kunne hun ikke få kontakt til ham. 

Onsdag eftermiddag var det så en 32-årig mand i Aarhus V, der blev bestjålet på samme vis. Denne gang var det dog en motorcykel, der var til salg, og som efter en prøvetur forsvandt. 

Østjyllands Politi har set en række sager med lignende fremgangsmåde og opfordrer derfor til, at man altid sikrer sig billed-ID og ser et gyldigt kørekort, inden man låner sit køretøj ud.

**

 

Vidner søges til hasarderet kørsel i Aarhus

Østjyllands Politi søger vidner til hasarderet kørsel onsdag eftermiddag på Hasle Ringvej i Aarhus V. 
Kl. 17.04 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Viborgvej, da en 19-årig mandlig bilist blev påkørt bagfra af en bilist, der efterfølgende flygtede fra stedet. 

Ifølge vidner på stedet kørte den flygtende bilist både før og efter uheldet hasarderet, slingrende og zig-zaggede mellem de andre biler på vejen.

Lidt efter uheldet fik en patrulje på en p-plads på Næringen i Risskov øje på en bil, der svarede til den beskrivelse, som den 19-årige havde givet. 

Bag rattet på bilen sad en 19-årig mand, som kortvarigt forsøgte at køre fra stedet, men han blev hurtigt standset og sigtet, da han mistænkes for at have være skyld i færdselsuheldet. 

Sagen efterforskes nu nærmere, og vi hører gerne fra vidner, som har set den hasarderede kørsel på Hasle Ringvej.

Oplysninger kan gives til Østjyllands Politi på tlf. 114. 

 

**

 

Fandt hash, skunk og kontanter i bil

En patrulje standsede onsdag kl. 16.04 en bil på Orla Lehmanns Allé i Aarhus C, og da betjentene fik mistanke til, at der var stoffer i bilen, blev den ransaget, mens den 23-årige mand, som befandt sig i den, blev visiteret. 

Under ransagningen fandt betjentene en del salgsposer med hash og skunk samt nogle tusinde kroner i kontanter. Den 23-årige blev derfor anholdt, sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

Både stofferne og kontanterne blev beslaglagt. 

**

 

Bil i brand i Aarhus V

Natten til torsdag kl. 03.19 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil på en p-plads på Fjældevænget i Aarhus V. 

Da politi og brandvæsen kom frem, havde branden bredt sig til fire andre biler på p-pladsen. 
Brandvæsnet fik slukket branden, og ingen personer kom noget til. 

Det var umiddelbart ikke muligt at fastslå en brandårsag, men Østjyllands Politi mistænker, at branden kan være påsat. Vi efterforsker sagen nærmere. 

**

 

Sigtet for sprit- og narkokørsel på tunet knallert

En patrulje ville natten til torsdag kl. 01.50 standse en 27-årig mand, der kørte på knallert på Hadsundvej ved Stangerum tæt på Gjerlev. Den 27-årige valgte dog at ignorere politibilens blink og sirener og forsøgte i stedet at køre fra politiet. 

Det førte til en kortere eftersættelse, der endte med, at den 27-årige styrtede. Han kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved faldet. Efter styrtet blev den 27-årige anholdt, og da han virkede påvirket, blev han siget for både sprit- og narkokørsel. 

Betjentene vurderede, at knallerten kunne køre noget over den tilladte hastighed, og han blev derfor også sigtet for at køre på en tunet knallert. Knallerten blev indbragt til nærmere undersøgelse for at fastslå, om der er blevet lavet ulovlige ændringer på den. 

**

 

Færdsel 

Onsdag kl. 09.33 skete der et færdselsuheld i krydset Rådmands Boulevard/Sankt Peders Gade i Randers C. En 18-årig kvindelig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 19-årig kvindelig cyklist, der var på vej ligeud i krydset. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 11.39 skete der et færdselsuheld i krydset Holmstruphøjvej/Viborgvej i Aarhus V. En 54-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og stødte sammen med en bil ført af en 45-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 54-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 12.25 blev en 45-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje Skelhøjevej i Ebeltoft. 

Onsdag kl. 15.50 skete der et færdselsuheld på Hørretvej i Mårslet. En 7-årig dreng var ved at krydse vejen til fods med sin far, da drengen kom til at gå ud foran en bil ført af en 43-årig mand, der ramte ind i drengen. Den 7-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 16.35 skete der et færdselsuheld i krydset Kettinggårdsvej/Ketting Parkvej i Harlev. En 39-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 70-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 39-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 17.35 blev en 36-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Rougsøvej i Ørsted. Den 36-årige virkede påvirket af stoffer, og han forklarede selv, at han havde indtaget amfetamin. Han blev sammen med tre passagerer i bilen visiteret, og køretøjet blev ransaget. Både den 36-årige og en 30-årig mandlig passager havde en mindre mængde amfetamin på sig, og de blev derfor begge sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Onsdag kl. 21.08 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Paludan-Müllers Vej i Aarhus C. Den 19-årige var yderst utilfreds med anholdelsen, og da han råbte flere skældsord efter betjentene, blev han også sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemænd. 

Onsdag kl. 21.41 skete der et færdselsuheld i krydset Hovedvejen/Torshøjvej i Hørning. Her skete der et sammenstød mellem to biler ført af hhv. en 23-årig mand og en 49-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Park Alle i Assentoft begået mellem tirsdag d. 24/1 kl. 20.30 og onsdag d. 25/1 kl. 10.00
På Vesterbrogade i Aarhus C begået onsdag d. 25/1 kl. 12.08
På Vegavej i Hadsten begået onsdag d. 25/1 mellem kl. 06.50 og kl. 16.58
På Udsigten i Brabrand begået onsdag d. 25/1 kl. 17.06
På Castenschioldsvej i Højbjerg begået onsdag d. 25/1 kl. 20.20
På Solbakken i Risskov begået mellem søndag d. 8/1 kl. 06.00 og torsdag d. 26/1 kl. 01.23
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi